Çarşamba, Kasım 22, 2006

Buzz marketing örneği: Hürriyet - Erke’nin buluşu ’Con Ahmet’in makinesi’ mi

Uygulamayı çok başarılı bulmasam da gene de Türkiye'den bir "buzz marketing" vakası olarak değerlendirebiliriz.

Hürriyet - Erke’nin buluşu ’Con Ahmet’in makinesi’ mi

Pazar, Kasım 19, 2006

Cuma, Kasım 10, 2006

Alper Akcan yazıyor: "WOMM'da viral motivasyon araçlarının dikkatli kullanılması"

MarketingMa: Marketing & Management'da Alper Akcan viral kampanyalarda mesajı yayacaklar için olmazsa olmaz 5 maddeyi yazmış.

SORU: Peki, Okalip için hangisi geçerliydi?

CEVAP: Hiçbiri. Çünkü, bence Okalip emaili viral kampanya sayılmaz. Orada çok ciddi yakınlık & arkadaşlık unsuru kullanılıyor. Gene de...

Perşembe, Kasım 09, 2006

Türkiye'den blogla pazarlama için ilk kitap

Pazarlamadunyasi.com - Pazarlamaya Dair Her Şey'den. Kitabı ben de aldım (2 hafta kadar oldu), henüz detaylı bakma fırsatını bulamadım.

Türkiye'de benim takip ettiğim kadarıyla konunun ilk kitabı, o açıdan önemli. Erkan Akar kitapla ilgili bir de blog açmış ama pek aktif bir blog değil.

nasil1firma.com

Geçtiğimiz pazar günü Referans'ta okudum bu siteyi, hiç reklamsız sadece WOM etkisiyle çok ciddi bir rakama ulaşmışlar (haberin tam linkini Referans'ın sitesinde bulamadığım için yazamıyorum). Siteden aldığım "Hakkımızda" bilgisi şöyle:

nasil1firma.com çalışma hayatımıza, katkı sağlayacak bir platform oluşturmak, firmaları, çalışanlarıyla, müşterileriyle, ziyaretçileriyle değerlendirmek, bu sayede şirketleri yeni tanıyacak kişilere, özellikle de kariyer planları yapan arkadaşlarımıza rehber olmak amacıyla hazırlanmıştır. Nasil1Firma.com çalışma barışı için organize edilmiştir. Amacı firmaların ve çalışanların iyi bir hizmet kalitesi için diğer çalışanları ve müşterilerinin gözünden imajlarını görmeleri ve bundan faydalanarak olumlu gelişmeler göstermeleridir. Gelen hiçbir yorum otomatik olarak WEB'e atılmamakta, ciddi bir elemeden geçtikten sonra sisteme dahil edilmektedir. Hiçbir ticari sırrın yayınını, hiçbir firmanın ve çalışanın zarar görmesini istenmez. Bu amaçlarla üye olan, platformumuzu kötü niyetle kullanmak isteyenleri tüm teknik olanaklarını kullanarak engellemektedir. Firmalar çalışanlarına verdikleri değer ölçüsünde başarıya ulaşabilirler, kurumsal kimlik kazanabilirler diye düşündüğümüz için, öncelikle çalışanların katkısını bekliyoruz.

Özellikle İK yöneticilerinin ilgisini çekebilir.

nasil1firma.com

Çarşamba, Kasım 01, 2006

Viral animasyon ne kadar etkili olabilir?

MarketingMa: Marketing & Management 'tan Alper Akcan diyor ki

Ben Yeni Zelanda'lı bir güzele, votka markası 42 Below'a aşık oldum. Bir viral flash animasyondu beni aşık eden. Ama o viral animasyonu yapan beyindi asıl peşinde koştuğum. Bu aşk votkaya tutkun olduğum için veya ürünün tadını çok beğendiğim için değildi. Daha tatmadım bile. Eğer çok büyük bir kusuru yoksa (tadında), bu aşkın devam edeceği kesindi. Sonra sordum soruşturdum, tek aşık ben değilmişim. Dünyanın en büyüklerinden Bacardi, 42Below için 91.2 milyon USD teklif etmiş bile. Dolayısıyla, güzeli para ile kandırma şansım kalmadı. Aşkım platonik olarak da olsa devam edecek.

Gerilla Marketing & WOMM (mu aynı zamanda)?

http://yukselonur.blogspot.com/2006/10/gerilla-m-mafya-m.html