Perşembe, Kasım 01, 2007

Size bir soru: Facebook hangi cinsiyette daha popüler?

Cevabı vermek için başka sorular da sormak lazım.

Hangi ülkede?
Hangi yaş aralığında?
Hatta belki hangi SES için? gibi...

Marketing Türkiye'den bir habere göre:

Facebook, kızlar arasında 2 kat daha popüler
Facebook çılgınlığı ortalığı kasıp kavurmaya devam ediyor. Anderson Analytics şirketinin 18-24 yaş arası kolej öğrencileri arasında yaptığı araştırmaya göre Facebook, gençler arasında en gözde sosyal-network sitesi haline geldi. Site, geçen yılın 1 numarası MySpace’in tahtına kurulurken; Facebook’un kızlar arasında, erkeklere oranla 2 kat daha popüler olduğu ortaya çıktı. Araştırmaya göre MySpace, kızlar arasında ikincilik koltuğuna gerilerken, erkekler arasında ilk 5’e bile giremedi.

Araştırma, sosyal network sitelerini kullanarak genç insanları hedefleyen pazarlamacıların, erkeklere oranla kızlara ulaşmada daha başarılı olduklarını ortaya koyuyor. Anderson GenX2Z Gençlik Araştırma Grubu Baş Danışmanı Jesse Chen, “Bu cinsiyet farklılaşması gerçekten dikkate değer. Gençler arasında kariyer sitelerini ziyaret oranlarına baktığımızda ise tam tersini görüyoruz. LinkerIn gibi siteleri daha çok erkekler dolaşıyor” diyor.

Kolejliler, Amerika’da pazarlamacılar için en güçlü kitleyi oluşturuyor. Anderson Analytics Yönetim Ortağı Tom Anderson, “Onlar, anne-babalarının ne alacağı konusunda çok önemli etkiye sahipler. Sonra kendi paralarını kazanmaya başlıyor ve geleceğin müşterileri haline geliyorlar. Pazarlamacıların en gözde hedefi onlar. Amerika’da herkes daha genç olmak istiyor, biz de onlarla meşgulüz” diyor.

Araştırmada ayrıca, kolejli gençler arasında en popüler kitabın “Harry Potter”, giyim markasının “Old Navy”, derginin “Cosmopolitan”, fast-food restoranının “Taco Bell”, TV programının “Grey’s Anatomy”, içeceğin “Coca Cola”, MP3 çaların “iPod”, müzik grubunun “Linkin Park” ve ünlünün de “Johnny Depp” olduğu ortaya çıktı.


En popüler markalar da var. Türkiye'de böyle bir araştırmayı niye Türkiye'de tekrarlamayalım? Buradan pazar araştırması şirketlerine çağrı... Umarım duyan birileri olur :)

Hiç yorum yok: